Jiangsu Caisheng New Energy Technology Co., Ltd.

O LU'I O LE FA'ATA'UINA O LE SOLA

Ole lapisi ole la ole a fa'atupula'ia e sili atu ile 4000 pasene ile isi sefulu tausaga.Po'o sauni le 'aufaigaluega toe fa'aaogaina o le la e fa'atautaia nei voluma?Fa'atasi ai ma le mana'omia mo paneli fou ua fa'atupula'ia fa'atele ma tau utiuti meafaitino, ua fa'aauau le tuuga.

Panel lao le toe fa'aaogaina ua avea ma lu'itau moni.E taua tele i le faiga o le leai o se fuafuaga a Peretania, o le malosi o le la o se filifiliga tumau ma gafataulimaina mo pisinisi ma aiga, ma o loʻo faʻatupulaia vave.

O LU'I O LE FA'ATA'UINA O LE SOLA

I le 2021, na faʻaopoopoina ai e Peretania le 730MW o le malosi fou o le la, ma ave le aofaʻi atoa i le 14.6GW, o le 5.3 pasene le siitia mai le 2020, ma - i le kuata lona lua o le 2022 - o le malosi o le la na fesoasoani i le 6.4 pasene o le aofaʻi o le eletise a Peretania.I totonu o Aperila's Energy Security Strategy, na faʻamaonia e le Matagaluega mo Pisinisi, Malosiaga ma Alamanuia Fuafuaga (BEIS) e faapea, e oʻo atu i le 2035, o le faʻaogaina o le la a Peretania o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina le faʻalima-paʻi, ave le aofaʻi atoa i le 70GW: e tusa ma le 15 pasene o le UK fuafuaina. (ma faʻateleina) manaʻoga eletise, e tusa ai ma McKinsey.

O se fa'afitauli o lo'o tula'i mai o le mea e fai e uiga i panels sola pe a o'o i le fa'ai'uga o le 30 tausaga le umi.A'o fa'aauau pea le fa'atupula'ia o maketi i le lumana'i, o le a fa'apea fo'i le fa'aputuga o otaota o le la.E tusa ai ma le International Renewable Energy Agency (IRENA), o loʻo valoia e Peretania e gaosia le 30,000 tone o otaota mai le la i le isi sefulu tausaga.E le gata i lea, o le siʻitia o paneta ua le mafai ona faʻamoemoe e taia le maketi i le 2030s, pe apaneta o lamai le meleniuma ua amata ona vaivai.Ua valoia e le IRENA o otaota o le lalolagi mai le la o le a i le va o le 1.7 miliona ma le valu miliona tone i le 2030.

E le gata i lea, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tuʻuina atu o mea mataʻutia, ma le manaʻoga mo paneta ua setiina e sili atu nai lo le maua o vaega taupou.

O lo'o fa'atupula'ia le fa'atupuina o le fa'aogaina o le la e fa'asili ai lona malosi ina ia mafai ai ona fa'atautaia le fa'atupula'ia o paneta ua pe ma lagolago ai le gaosiga o paneta fou.I le masina o Iulai, Sam Vanderhoof, o se tagata tomai faapitoa i alamanuia o le la, na fautua mai - i le lalolagi atoa - naʻo le tasi i le sefulu photovoltaic (PV) panels e toe faʻaaogaina ma isi mea e faʻamutaina i le lapisi, toe faʻasino i faʻamaumauga mai IRENA.

Tulafono fa'atonutonu & tausisia

I totonu o Peretania,o lo'o fa'avasega aloa'ia panels solaEletise ma faaeletonikaMeafaigaluega(EEE), i lalo o le Vaega 14 fa'apitoa. E pei o lea, o panels PV o lo'o aofia i Tulafono Fa'atonu EEE (WEEE);o lo'o mata'itūina lo latou fa'ai'uga o le olaga ma o lo'o fa'agasolo nei le atina'eina o mea tetele toe fa'aaogaina o le la.

E tatau i le au faufale a le la ona auai i le Producer Compliance Scheme (PCS), lipoti atu tone o lo'o fa'ailoa atu i le maketi ma maua mai fa'amatalaga o le tausisia e aofia ai le toe fa'aaogaina o na iunite i le lumana'i.E tatau fo'i ona latou fa'ailoga oloa e fautuaina ai tagata fa'aoga ma nofoaga e togafitia ai le tu'ufa'atasiga o meafaitino ma le fa'asa'o lelei.

I le taimi lava e tasi, e tatau i le au tufatufaina atu ona aoina mai oloa e gata ai le ola.E tatau ona iai se latou faiga e toe ave i tua mo otaota PV pe saofagā i se polokalame toe ave e le Malo.

Ae ui i lea, e tusa ai ma le Scott Butler, Pule Sili o Material Focus, o se NGO faʻatupeina mai le WEEE compliance fees, o loʻo i ai ni manatu faʻapitoa e aʻafia ai le toe faʻaleleia o paneta sola: "Faʻatasi ai ma le PV e te faʻamoemoe e i ai se faʻapipiʻi / deinstaller sootaga mo aiga.E ui o se oloa i totonu o le atunuu, e le o se mea e mafai e le toʻatele o tagata ona taulimaina i latou lava.

“Ou te manatu o le tapeina e tatau ona aofia ai se tagata tomai faapitoa resitala mo eletise autu… ma atonu o le ki lea i le puleaina o lenei [otaota].E ui e mafai ona faigata ona latou te le o sauni e taulimaina otaota, e le faigata tele le avea ma se ave lapisi."

Ua matauina e Butler e faapea o paneta o le la ua lata mai nei i le iuga o le olaga e ono avea ma luitau e toe faaaoga ona o le fesuisuiai o le gaosiga: “I tulaga o le toe faʻaaogaina, ou te manatu o le luʻitau i PV o le a malamalama i le kemisi aua, aemaise lava i le amataga, e tele fa'afefiloi vaila'au 'ese'ese o lo'o faia.O mea o le a amata ona sau i fafo ua fai si tuai, 20 tausaga o se taamilosaga umi.Masalo o loʻo i ai se avanoa faʻamatalaga e ono manaʻomia ona faʻapipiʻi poʻo ai na tuʻuina le mea i luga o le maketi ma o le a.

Fa'agasologa toe fa'aaogaina

O faiga toe fa'aaogaina mo panele e fesuisuia'i e tusa ai ma le tuufaatasiga o le la, o le mea sili ona taatele o le silicon-based.Ua lauiloa mo le gafatia ma le fetuutuunai, o le silicon solar panels na fausia ai le 73.3 pasene o le maketi i le 2020;ata manifinifi na maua mo le 10.4 pasene ma paneta na gaosia mai isi mea (valo-sensitised, concentrated photovoltaic, organic hybrids) fai ma sui o le 16.3 pasene o totoe (Chowdhury et al, 2020).

A aoina, soo seVaega PVe faigata ona talepe.O le faʻavaa alumini ma le pusa faʻapipiʻi e mafai ona aveʻese faigofie;o le vaega lu'itau o le laupepa mafolafola laminated, lea o loo i ai le aofaiga maualalo o ferrous ma non-ferrous metals, palasitika ma mea semiconductor.E tusa ai ma fofo o togafitiga, o le luʻitau e le o se mea faʻapitoa, e pei o le pyrolysis, cryogenic separation (faʻaisa), ma le faʻamalo faʻainisinia o loʻo i ai o ni auala vavae ese mo mea eseese.O le lu'itau tele o le le fa'atupuina o otaota e tutusa ma le afifiina o otaota po'o mea fa'aaoga e pu'upu'u le ola.O le mea lea, o le fesili autu o le tamaoaiga: o ai o le a teu faʻafaigaluega i se laina togafitiga e leai se manatu pe a oʻo mai otaota?

O paneli manifinifi e aofia ai se faiga o togafitiga, e mana'omia ai nisi la'asaga fa'aopoopo e toe fa'afo'i lelei ai le u'amea 'cadmium telluride' i le si'osi'omaga.E ui o se filifiliga e le taʻutaʻua, ae sili atu ona lelei le faʻaogaina o meafaitino, faʻapipiʻi se semiconductor manifinifi, faʻasaoina le tau ma carbon i le taimi o gaosiga.O nei paneta e sili atu ona lelei i lalo o le malamalama ma i 'tulaga' tulimanu, aoga mo luga tūsaʻo ma facades.

Ina ia toe faʻaleleia mea, e faʻamalo faʻamalo PV panini manifinifi e aveese le lamination, aʻo leʻi vavae ese le paʻu ma le vai e se faʻavili faataamilo.Ona aveese lea o le ata e faʻaaoga ai le acid ma le peroxide, sosoo ai ma le aveeseina o mea faʻapipiʻi faʻatasi ma le vibration, ae o isi tioata ma uʻamea e vavae ese ma toe maua.

Toe fa'aaogaina o le la i le fua

E ui o lo'o fa'atupula'ia faiga fa'apolopolo o lo'o i ai nei, ae o le taimi nei e na'o le 80 i le 95 pasene o mea e fa'aaogaina ai le la o lo'o toe maua mai.Ina ia fa'agasolo lea tulaga, o lo'o ta'ita'ia e le kamupani fa'aleaga otaota Veolia se poloketi e fa'aola atoa le toe fa'aaogaina o le la i luga o se fua fa'apisinisi, i se galuega fa'aauau o lo'o fa'atupeina e le EIT RawMaterials.ReProSolar o loʻo atiaʻe se faiga sili ona lelei mo le toe faʻaaogaina o paneta faʻamutaina, faʻatagaina mo vaega uma o le PV module e faʻavae i luga ole kaika e toe maua.

O le fa'aaogaina o tekinolosi fa'a-delamination e vavae'ese ai le sola mai le ipu tioata, faiga fa'aletino ma kemikolo toe fa'aleleia mea uma, e aofia ai le siliva mama ma le silikoni, e aunoa ma le fa'aleagaina o le PV modules.

I le faiga faapaaga ma FLAXRES GmbH ma ROSI Solar, luakamupani tekonolosio loʻo atinaʻe auala fou e toe maua mai ai mea mataʻutia mai PV panels, o le poloketi o le a faʻataʻitaʻiina le faʻaogaina i luga o se fua faʻapisinisi i le faaiuga o le tausaga, ma le 5,000 tone o faʻaogaina PV modules e faʻatautaia i tausaga taʻitasi i se fale faʻataʻitaʻi i Siamani i le 2024.

O le fa'atauva'a o se faiga toe fa'aaogaina atoa o le ki lea e fa'afetauia ai le lu'itau o le maketi o lo'o i ai nei, o le aumaia o se sapalai malosi o vaega PV panel ua toe maua e fa'afetauia ai le fa'atuputupula'ia o mana'oga mo panels ma le fa'afoeina o le fa'aputuina o le tele o otaota o le la.

E tele tupe maua e mafai ona maua mai le toe fa'aleleia o vaega o le PV e maualuga lona tau a'o fa'atupula'ia le mana'oga.Silver, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo faʻamauina le 0.05 pasene o le mamafa o le laulau, e maua ai le 14 pasene o lona tau maketi.O isi metala taua ma toe maua mai e aofia ai le alumini, kopa, ma le tellurium.E tusa ai ma le Rystad Energy, e ui o mea na toe maua mai i le pito i tua o le ola o le PV panels o loʻo i ai nei le $ 170 miliona, ae o loʻo faʻatulagaina e sili atu i le $ 2.7 piliona i le 2030.

Toe fa'atulagaina o paneta sola

I le faaopoopo atu i mea fou i le lalolagi o le toe faʻaaogaina o le la, o le mamanu o panels o loʻo toe faʻaleleia ma toe faʻaaogaina i le mafaufau.O le Netherlands Organization for Applied Scientific Research (TNO) na faʻaalia a latou 'Design for Recycling' (D4R) panels sola fou na fausia ia Tesema 2021, na gaosia mo iloiloga o le iuga o le olaga.O paneli, faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiina o le 30-tausaga le umi, ua mamanuina mo le faʻamama faigofie e aunoa ma le faʻaleagaina o vaega.

O paneli, faʻapipiʻiina i se pepa faʻapipiʻi, o loʻo i ai se masini faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia mo le vavaeeseina o sela ma faʻavaa.O le faagasologa e maualalo le malosi ma e leai ni elemene oona.

O le suʻesuʻega o loʻo faʻapipiʻiina e ni poloketi se lua, o le muamua o le DEREC project, lea na faʻataʻitaʻiina ma faʻataʻitaʻiina le D4R panels i luga o se laʻititi laʻititi e faʻamautinoa ai lo latou faʻamavaeina mama pe a maeʻa se olaga faʻataʻitaʻiina.O le poloketi a le PARSEC o le a faʻalauteleina le tekonolosi i le D4R panels tetele mo pisinisi ma fale nofo.

A o panelsgaosiatoeitiiti atoa le 30 tausaga talu ai o lo'o tula'i mai ai le lu'itau o lo'o i ai nei i le au toe fa'aaogaina, e mafai e panels D4R ona fa'afaigofie le toe fa'aaogaina o le laulau e fa'aoso ai le pisinisi i luma.Ma, e faaopoopo atu i paneli fou, o loʻo suʻesuʻeina e le consortium auala toe faʻaaogaina mo faʻataʻitaʻiga o le la o loʻo i ai nei, e ausia ai le mauaina o le silikoni mama mo le toe faʻaaogaina.

I le faaiuga

I le fa'aputuina, o nei fa'afouga ua fa'aalia ai le fa'amoemoe i le latou fa'atauaina o pisinisi, e ui o lo'o tumau pea le popolega pe o le a fa'amalieina le fua mana'omia, fa'atasi ai ma voluma uma e lua o panels ua le aoga ma le mana'oga mo ni mea fou ua fa'atupula'ia.Ae peita'i, afai e sologa lelei taumafaiga fa'apisinisi, ma afai e mafai ona tu'uina atu fuafuaga e gaosia panels mai mea toe fa'aleleia atoatoa, o lo'o va'ava'ai le alamanuia o le la i se tamaoaiga fa'ata'amilomilo malosi.


Taimi meli: Ian-11-2023