Jiangsu Caisheng New Energy Technology Co., Ltd.

PV Alamanuia Gaosiga Fa'aola 310GW O Module I le 2022, Ae Fa'atatau i le 2023?

Saunia e Finlay Colville

Novema 17, 2022

Ole gaosiga ole alamanuia PV e oʻo ile 310GW o modules ile 2022

O le a lava le polysilicon na gaosia i le 2022 e lagolago ai le gaosiga o le 320GW o c-Si modules.Ata: JA Solar.

O le alamanuia PV o le la o loʻo fuafua e gaosia le 310GW o modules i le 2022, e fai ma sui o le 45% faʻatusatusa i le tausaga faʻatusatusa i le 2021, e tusa ai ma suʻesuʻega lata mai na faia e le au suʻesuʻe maketi a le PV Tech ma faʻamatalaina i le PV fou Manufacturing & Tekonolosi Lipoti faalekuata.

O le maketi i le 2022 na taʻitaʻia le gaosiga ma iʻu ai i le tele o le polysilicon na gaosia i le tausaga atoa.Ole mana'oga i nisi taimi e foliga mai e 50-100% maualuga atu nai lo mea e mafai ona gaosia.

O le a lava le polysilicon na gaosia i le 2022 e lagolago ai le gaosiga o le 320GW o c-Si modules.Wafer ma c-Si maualuga gaosiga o sela e ono fa'amutaina ile 315GW.O le gaosiga o le module (c-Si ma le manifinifi-ata) e tatau ona latalata ile 310GW, faʻatasi ai ma faʻatauga mulimuli maketi ile 297GW.O loʻo ou tuʻuina se ± 2% sese-saisai i luga o nei tau i le taimi nei, ma le ono vaiaso o le gaosiga o totoe mo le tausaga.

Mai le 297GW o modules na lafoina i le 2022, o se aofaiga tele o lenei mea o le a le maua ai le faʻapipiʻi PV fou.E mafua lenei mea i le tele o mea;nisi tulaga, o nisi fou.O le tele na ta'ua o le 'fa'aputuina' o modules i le US customs and interconnection lates.Ae o loʻo i ai nei le tele o le aofaʻi o loʻo alu i suiga o module poʻo le toe faʻaleleia o laʻau.Ole malosi fou ole PV fa'aopoopo ile 2022 e mafai ona fa'alatalata atu ile 260GW pe a uma ona iloa uma nei mea.

Mai le tulaga o le gaosiga, e leai ni mea e ofo tele ai.Saina gaosia 90% o polysilicon, 99% o wafers, 91% o c-Si sela ma 85% o c-Si modules.Ma o le mea moni, e manaʻomia e tagata uma le gaosiga i totonu o le atunuʻu, aemaise Initia, US ma Europa.O le mana'o o le mea e tasi;o le i ai o le isi.

E tusa ma le afa o le polysilicon na faia i Saina i le 2022 mo le PV alamanuia o loʻo gaosia i Xinjiang.O lenei fua faatatau o le a pa'ū i tausaga uma agai i luma i le taimi nei, e aunoa ma se gafatia fou e faamoemoe e sau i luga ole laiga i lenei itulagi.

I tulaga o tekinolosi, o le n-type na faia ni osofaʻiga taua, ma o le TOPCon i le taimi nei o le fausaga sili ona lelei mo taʻitaʻi maketi, e ui lava o nisi o igoa taʻutaʻua o loʻo faʻamoemoe e tietie atu i le heterojunction ma tua-faʻafesoʻotaʻi i le tele-GW fua i le 2023. Toeitiiti 20GW o sela n-ituaiga ua valoia e gaosia i le 2022, lea o le 83% o le a TOPCon.O tagata gaosi Saina o loʻo faʻatautaia le suiga o le TOPCon;e tusa ma le 97% o sela TOPCon na faia i le 2022 o loʻo i Saina.O le tausaga a sau e foliga mai o le a vaaia lenei suiga, ona o le TOPCon ua amata ona maua lona auala i le US utility section, o se mea e manaʻomia ai le TOPCon sela e faia i fafo atu o Saina, atonu i Asia i Sautesasae, ae e faʻalagolago i le mea e tupu i suʻesuʻega faifaipea e fesoʻotaʻi ma anti-circumvention i le US.

I le tulaga o uta modules i le 2022, o Europa na avea ma manumalo tele, e ui lava o le 100GW-plus of modules na faia i Saina ma tausia i Saina.Vagana ai le US, o isi maketi fa'ai'uga tetele uma na va'aia le malosi fa'alua-numera fa'atupulaia, e tusa ai ma le mana'o mana'o mo le la lea na fa'atosina ai le lalolagi talu ai nei.

O Europa na aafia i ni nai mataupu i le 2022 na mafua ai le faʻatupulaia o le tuputupu ae.O le itulagi na avea ma nofoaga e ave i ai le uta mo voluma e leʻi maua i le maketi a Amerika ma na sili ona vave aʻafia i taunuuga o le feeseeseaiga i Ukraine.Toeitiiti lava 67GW o modules na lafoina mo le maketi a Europa i le 2022 - voluma e leai se tasi na faʻamoemoeina i le tausaga talu ai.

I le gasologa o le tausaga, o le alamanuia PV sa sili ona iloga le a'afiaina i le upu fou i laugutu o tagata uma: su'esu'e.O le fa'atauina ole la PV modules e le'i faigata tele.

Tuu ese le mea moni o le tau o loʻo 20-30% maualuga atu nai lo le lua tausaga talu ai, o konekarate sa sainia i le ono masina talu ai atonu e le aoga le pepa o loʻo tusia ai, poʻo mataupu faigata o le faʻalagolago i fanua ma le faʻaaloalo i tagi.

O le sili atu i nei mea uma i aso nei o le suʻesuʻeina o le faʻalavelave.O ai na te faia le mea ma le mea i aso nei, ma sili atu i le tulaga, o fea o le a latou faia i tausaga a sau.

O loʻo tauivi le lalolagi faʻapisinisi ma lenei mataupu i le taimi nei ma le uiga o le faʻatauina o se PV module.Na ou tusia tele i luga o le PV Tech i le sefulu tausaga talu ai i le mafuaaga e taua ai le malamalama o le tele o kamupani faʻatau atu modules e leai se mea e fai nai lo le 'package' oloa na faia e isi kamupani.I le taimi muamua, sa ou manatu e sili ona taua i le tulaga o le i ai o le mautinoa i le tulaga lelei;o lea ua sili atu i luga ole su'esu'ega ma le mana'omia o le su'eina o filifili sapalai.

O lo'o fa'atauva'a e le au fa'atau module le a'oa'oga fa'afuase'i i le gaosiga o le sapalai fa'agaoioiga i le taimi nei, e fa'amama ese le fa'alava o se module e toe fo'i atu i mea mata'ina o lo'o alu atu i fale polysilicon i le lalolagi atoa.O le tiga e foliga mai e foliga mai, o faamanuiaga mulimuli o le a taua tele, e sili atu nai lo le suʻega suʻega.

I le taimi nei, e tusa ai ma le gaosiga o vaega (polysilicon, wafer, cell and module) e aoga le vaevaeina o le lalolagi i vaega e ono: Xinjiang, le vaega o totoe o Saina, Southeast Asia, Initia, US, ma le lalolagi atoa.Atonu o le tausaga a sau, e sau ai Europa iinei, ae mo le 2022 e vave ona toso ese mai Europa (e ese mai le mea moni o Wacker e faia le polysilicon i Siamani).

O le ata o loʻo i lalo e aumai mai se webinar na ou tuʻuina atu i le vaiaso talu ai.O loʻo faʻaalia ai le gaosiga o le 2022 i itu eseese o loʻo faʻaalia i luga.

O le gaosiga o alamanuia PV e oʻo atu i le 310GW o modules i le 2022(1)

Sa pulea e Saina le gaosiga o vaega PV i le 2022, ma le tele o le taulai i le tele o le polysilicon na gaosia i Xinjiang.

A oʻo atu i le 2023, e tele naua le le mautonu i le taimi nei, ma o le a ou taumafai e ufiufi nei mea i le isi lua masina i a matou mea na tutupu ma i PV Tech foliga ma webinars

E ui o le su'esu'eina ma le ESG o le a tumau pea i luga o le lisi o mataupu mo le tele (fa'atau ma fa'atau atu modules), o le fa'amatalaga o le tau o le module (ASP) e mafai ona avea ma mea e sili ona va'aia (toe!).

O le Module ASP na tumau pea le maualuga mo ni nai tausaga talu ai ona o lenei manaʻoga mo le la lea na tuʻuina atu e le net zero syndrome i malo, faʻaoga ma kamupani faʻavaomalo (solar o loʻo tumau pea le malosi faʻafouina ona o le saoasaoa o le faʻapipiʻiina ma luga o le nofoaga / fetuutuunai le umiaina).Tusa lava pe fa'apea se tasi e fa'apea le mana'oga (e le mafai ona fa'amalamalamaina pe a na'o se vaega o le aufaipisinisi e maua oloa) mo le fa'aluaina o le la i le isi lua tausaga o lumana'i, e i ai se taimi e o'o atu ai le tele o le malosi o Saina i le malae.

I se faaupuga faigofie, afai e te manaʻo e faʻaluaina se mea i le tausaga a sau ma faʻapipiʻi tupe a le sapalai e faʻatoluina le voluma o le tausaga talu ai, o le a avea lea ma maketi a le tagata faʻatau ma paʻu i lalo le tau o oloa.I le lalolagi i aso nei, o le bottleneck o le polysilicon.I le 2023, o nisi maketi e mafai ona i ai isi faʻamaʻi pe a iai ni aiaiga faʻaulufale mai o loʻo tuʻuina atu i isi vaega o le filifili tau (sela poʻo modules, mo se faʻataʻitaʻiga).Ae o le taulaiga lautele o le polysilicon ma le tele o le gafatia fou o le a sau i luga o le initaneti i Saina ma mea o le a maua mai ai;gafatia ma le gaosiga o ni mea eseese se lua, aemaise lava pe a ulufale tagata taaalo fou i le avanoa.

Fuafuaina o le gaosiga o le polysilicon i le 2023 e faigata tele i aso nei.E le tele i le tulaga o le galueaina po o le a le tulaga o le gafatia fou o le a 'fausia';sili atu i tulaga o mea o le a maua mai ma pe afai o le 'cartel' polysilicon Saina o le a gaoioi e pulea le sapalai ina ia faʻamausali.E talafeagai mo le au gaosi polysilicon Saina ona fai o se kalapu, poʻo cartel, ma faʻagesegese faʻalautele pe a manaʻomia, pe fai faʻalautele le tausiga i le ogatotonu o le tausaga e faʻatautaia ai suʻesuʻega.

Ua ta'u mai e le talafaasolopito ia i tatou le faafeagai.O kamupani Saina e masani ona ova atu i luga o le sami pe a iai se manaʻoga maketi, ma e ui lava o le atunuʻu o loʻo tuʻuina lelei e tuʻuina atu faʻatonuga i luga o tulaga gafatia vaega, e faʻaiʻu i se totogi fua-mo-uma ma tupe e le gata i luga o le laulau mo soʻo se tagata fou ulufale ma ose manaoga tau alamanuia.

E taua le maitauina e mafai ona paʻu i lalo le tau o le polysilicon, ae faʻateleina le tau o le module.Atonu e faigata ona talia ona e feteenai ma manatu masani i totonu o le PV alamanuia.Ae o se mea e ono tupu i le 2023. O le a ou taumafai e faʻamatalaina lenei mea i le taimi nei.

I totonu o se maketi o lo'o i ai le tele o sapalai (e pei ona fa'agaoioia le tele o pisinisi PV se'ia o'o i le 2020), e foliga mai o lo'o fa'asolo i lalo le fa'asologa o le ASP ma le fa'aitiitia o tau.Ona o le faaletonu, o le tau o le polysilicon (faapea o le tele o sapalai iina) e maualalo.Mafaufau i le $10/kg i tua i le aso.

I le lua tausaga ua tuana'i, e le'i si'itia le tau o module ona o le utiuti o le sapalai o le polysilicon ma ua si'itia le tau (i luga a'e o le US$30/kg le tele), ae ona o le maketi a le au fa'atau module.Afai na fa'aititia le tau o le polysilicon i le 2022 i le US$10/kg, e mafai lava ona fa'atau atu e le au fa'atau oloa i le va'aiga 30-40c/W.E na'o le tele lava o le fa'asili mo le wafer, cell ma module producers.E te le aumaia se tau i lalo pe afai e te le manaʻomia.

Mo le 18 masina ua tuanaʻi, na faateʻia ai aʻu e leʻi (atoa i tua atu o vaaiga) Beijing e leʻi faʻatonuina le polysilicon cartel i Saina e faʻaititia le tau.E le o le fesoasoani i le lalolagi atoa pe a faʻatau modules, ae ia faʻatagaina se vaega saʻo o tupe mama i luga o le isi vaega o le tau o gaosiga i Saina.E mafai ona ou manatu e leʻi tupu ona o tagata uma i Saina na mafai ona manuia ma tausia le 10-15% tupe faʻasili - e tusa lava pe faʻatau atu le polysilicon i le US $ 40/kg.Na o le pau lava le mafuaaga mo se tulafono a Beijing o le faʻaalia lea i le lalolagi i fafo o ana kamupani faʻatau polysilicon (manatua le afa o le polysilicon a Saina i le 2022 na faia i Xinjiang) e le o lipotia mai le 70-80% faʻasili aʻo i lalo o le faʻamalama e tulaʻi mai i le fesili atoa a Xinjiang. .

O le mea lea, e le o se mea valea i le 2023, e i ai taimi e paʻu ai le tau o le polysilicon ae e le afaina le tau o le module ma e ono oʻo lava i luga.

E le o se tala leaga uma mo tagata faʻatau module i le 2023. E iai faʻailoga o le a tupu le tele o le sapalai, aemaise lava i le afa muamua o le 2023 ma atonu o loʻo vaʻaia muamua mo tagata Europa faʻatau.O le tele o nei mea e sau mai le mea moni o le vaega a Saina o loʻo vaʻavaʻai i le lafoina o voluma tetele i Europa ma toetoe lava a sili atu le maualuga o mea e mafai e le au atinaʻe Europa / EPC ona tupu i se taimi puupuu.

O le tele o nei autu o le a avea ma nofoaga tutotonu i le PV ModuleTech conference o loʻo lumanaʻi i Malaga, Sepania i le aso 29-30 Novema 2022. O loʻo avanoa pea avanoa e auai ai;nisi fa'amatalaga ile hyperlink iinei ma pe fa'afefea ona lesitala e auai.E le'i i ai lava se taimi sili atu mo i matou e faia ai la matou uluai fonotaga a Europa PV ModuleTech!


Taimi meli: Nov-21-2022