Jiangsu Caisheng New Energy Technology Co., Ltd.

Fa'afefea ona Mautinoa Au Pane o le la e tumau mo le tele o tausaga

Fa'afefea ona Mautinoa Au Panela Solar e tumau mo le tele o tausaga

Panele o le lae masani ona sili atu nai lo le 25 tausaga.O le fa'aaogaina o se fa'apipi'i ta'uta'ua ma le faia o tausiga fa'avae e mana'omia.

E le'i mamao tele atu o le fa'aola o tatou fale i le malosi o le la e foliga mai o se tala fa'asaienisi.E oo lava i totonu o le sefulu tausaga talu ai, o se vaaiga uiga ese le vaaia o se taualuga o loʻo ufiufi i paneli i totonu o se nofoaga e nonofo ai.Ae faʻafetai i le televave o le alualu i luma i tekinolosi ma le paʻu o tau, ua suia lena faʻataʻitaʻiga.

E mafai nei ona tau le $20,000 pe itiiti ifo i le fale nofoia pe a mae'a le fa'ato'a fa'aopoopoina o lafoga a le feterale.O lona uiga o le filifiliga e sui i le malosi mama e leʻi sili atu ona maua.

"Talu ai ona ou toe amata i le 2008, ua pa'ū le tau i se mea e pei o le 90%," o le tala lea a Chris Deline, o se inisinia suʻesuʻe i le National Renewable Energy Laboratory, i le CNET.

Ae o le solar panels o se tupe faʻaalu taugata, ma e te manaʻo ia mautinoa o tupe faʻafaigaluega o le a totogi pea i tausaga mai le taimi nei.

O le a le umi e mafai ai e le au vaetama ona faʻamoemoe latoupaneta o lae tumau, ma e fa'afefea ona latou fa'amautinoa le maualuga o le ola oa latou tupe fa'afaigaluega?O le lisi o mea e tatau ona mafaufau i ai e le umi tele.

O le a le umi e masani ona tumau ai le la?

Faatasi ai ma le $20,000 pe sili atu le tau o le faʻapipiʻiina, e te manaʻo e sili atu le umi o au paneta sola nai lo ni nai tausaga.O le tala lelei e tatau ona latou faia.

Fai mai Deline, o le tele o paneta sola ua mamanuina mo le tele o tausaga, ma e tatau i tagata faʻapipiʻi taʻutaʻua ona ofoina atu faʻamaonia o le 25 tausaga pe sili atu.

"I totonu o le faiga atoa, masalo o nisi o vaega sili ona umi ma umi le ola o le la lava ia," o lana tala lea.“E masani ona o mai ma le 25-tausaga faʻamaonia.E le gata i lea, o mea o loʻo fausia ai - alumini ma tioata, muamua - e mafai ona lava le umi e tumau ai, o nisi taimi 30, 40 poʻo le 50 tausaga.

E masani lava, afai e tupu se faaletonu, e tupu i vaega eletise o le faiga.Fai mai Deline, i le tele o tulaga, o faʻafitauli e pei o se faʻafitauli i le faʻaogaina o le eletise, lea e liua ai le DC i le mana AC, e mafai ona suia e aunoa ma le aʻe i luga o paneli lava ia.I isi tulaga, o vaega ta'itasi o mea fa'aeletonika a le panel e mafai ona fa'apipi'i pe suia, lea e mafai ai ona tumau se panel i tausaga i le lumana'i.

O a mea e aafia ai ale umi ole ola ole la?

O paneta o la e le masani ona ma'ale'ale, o lea e le tele ni mea e ono a'afia ai lo latou olaga.

Fai mai Deline, o elemene o le solar panel e faʻaitiitia lemu, o lona uiga o le a tumau pea le aoga lelei i o latou olaga.I le va o laei masani ma loimata o vaega eletise ma micro-ta'eta'e e atiaʻe i luga o paneta, na ia fai mai e masani ona faʻatusatusa e le au atamamai se faʻaleagaina o le afa pasene i le tausaga.O lona uiga afai e nofo se laulau i luga o le taualuga mo le 20 tausaga i tulaga masani, e mafai lava ona faʻamoemoe e galue i le 90% o lona gafatia muamua.

O le mea moni, o mala faalenatura e mafai ona taitai atu ai i se mutaaga muamua o le olaga o le la.O mea tutupu e pei o le uila, o le uato'a po'o le matagi e mafai ona fa'aleagaina e le mafai e le laulau sili ona umi ona tatalia.Ae e oo lava i na tulaga, o le tele o panels e maufetuunaʻi.Latou te manaʻomia se faʻataʻitaʻiga umi aʻo leʻi faʻatau atu, e aofia ai le sasaina e le uatoʻa e oʻo atu i le 1.5 inisi le lautele, fesuiaʻi i le va o le maualuga ma le maualalo o le vevela ma tao i le vevela ma le susu mo le 2,000 itula.

O fea paneta sola e sili ona umi?

I le pisinisi o lo'o i ai nei le la, e le tele se avanoa mo le eseesega i le va o ituaiga eseese o le la, lea e faafaigofie ai au filifiliga.

"Ou te faʻatuai e fai atu o soʻo se tasi vaega o le a sili atu ona ola umi nai lo se isi," o le tala lea a Deline."O laulau e foliga tutusa lava.O eseesega o le pulea lelei lea o le gaosiga ma pe lelei a latou au i luga o le kemisi ma tekinolosi gaosiga.

E taua tele le fa'amautinoa o lo'o fa'apipi'iina lau masini e se puna ta'uta'ua.O le si'itia o fa'amalosiga a le la a le feterale, fa'atasi ai ma polokalame lisi o le la, ofo mai nogatupe a le la ma tupe toe totogi mai le la, ua lolovaia ai le maketi i ofu e le'i lelei.E fautuaina e Deline tagata fa'atau fiafia e fai a latou su'esu'ega, maua ni nai upusii ma aloese mai fefa'atauaiga e foliga lelei tele e fa'amaoni.

E tatau ona sui lo'u taualuga ae ou te le'i mauapaneta o la?

Atonu e te mafaufau pe e te manaʻomia se taualuga faʻapitoa aʻo leʻi faʻapipiʻi paneta sola.O le tala fiafia o le 2023, o le faʻapipiʻiina o le la e manaʻomia ai se taualuga masani.

Fai mai Deline, sei vagana ua i ai sou taualuga ua mamanuina mo le matagofie nai lo le tauaveina o uta, pe afai o le mamanu o lou fale o lona uiga ua le toe mafai ona tatalia se mamafa, o se fale masani e tatau ona lelei mo le faʻapipiʻiina o le la.O le a siaki foi e lau fa'apipi'i le tulaga o lou taualuga ina ia mautinoa e tumau.

"E masani lava, e tatau ona mafai e lau faʻapipiʻi ona iloa lena mea e ala i le tilotilo i ai," o lana tala lea."Ae afai o lou taualuga ua matua malepelepe, atonu e le aoga."

E fa'afefea ona fa'aumi au paneta sola

E faapefea lafaiga o le lae fa'amautinoaina e le au fa'au'uga e tumau a latou laulau e o'o atu i le 25 tausaga ma tua atu?O nisi nei o auala e faʻateleina ai le ola o lau sola, e tusa ai ma Deline.

Fa'aoga se fa'apipi'i e te fa'atuatuaina

Ona o nei paneta o le a tumau i luga o lou fale mo le sili atu ma le luasefulu tausaga, ia mautinoa ia maeʻaeʻa pe a fai lau suʻesuʻega poʻo ai o loʻo faʻapipiʻi lau masini.Fai mai Deline o le sailia o se faʻapipiʻi taʻutaʻua o le "mamao ma mamao" o le laʻasaga pito sili lea ona taua i le faʻagasologa, ma o mea sese i luma e mafai ona tupu ai le tiga tele i lalo o le laina.

Va'ai mata i lou fa'aogaina

Atonu e foliga manino mai, ae ua lapataia e Deline o i latou e iai afaiga o le lae tatau ona mautinoa e mataʻituina le tele o latou gaosiga.E mafua ona o faiga e masani ona i ai se ituaiga ki tapuni, lea e mafai ona faʻateʻia faigofie, e oʻo lava i se tagata poto.Ma afai e te tape lau masini e aunoa ma lou iloaina, e mafai ona e faʻaumatia aso poʻo vaiaso o augatupulaga.

“E iai laʻu fanau, ma e iai la matou ʻau mumu tele e tapuni ai,” o lana tala lea.“Na ou sau i le fale i se tasi aso ae ua pe, ma na ou iloa ai o le masina na muamua atu, sa ulavale laʻu tama i fafo ma ta le ki.Afai e te le va'ai i ai, e mafai ona pe mo se taimi umi.”

Tausi lau laulau mama

O sina palapala ma le palapala o le a le fa'aleagaina ai au paneta, ae o se manatu lelei lava le tausia mama.Na ta’ua e Deline, o vaega eseese o le atunu’u e tula’i mai ai ituaiga faufale eseese, mai le palapala ma le palapala i le kiona.Faatasi ai ma le tele o le fausiaina, o le a le aoga lelei.Ae o le tala fiafia e faigofie e pei o le faʻamamāina o paneta i se salu tulei.Tau lava ina ia mautinoa e aua le taia.

“E le mafai ona e savali i luga o i latou, ae a le o lea e matua maufetuunaʻi,” o lana tala lea.“E mafai foʻi ona e faʻamama ese.”

 


Taimi meli: Apr-28-2023