Jiangsu Caisheng New Energy Technology Co., Ltd.

E Manaomia e Farani Paka Ta'avale Lapopo'a uma ina ia Ufiufi I Panela La

O le tulafono ua pasia e le Senate o le a fa’aaoga i paka ta’avale o lo’o iai nei ma paka ta’avale fou e iai le avanoa e le itiiti ifo i le 80 ta’avale

Falani e manaʻomia uma paka taʻavale tetele e ufiufi i le la

Pane la i le paka photovoltaic Urbasolar i Gardanne.O loʻo suʻesuʻeina foʻi e le au faipule Farani ni talosaga e fausia ai faʻatoʻaga lapopoa o le la i luga o fanua gaogao i ala tetele ma nofoaafi faʻapea foʻi ma fanua faʻatoʻaga.Ata: Jean-Paul Pélissier/Reuters

O paka ta'avale tetele uma i Falani o le a ufiufiina e le la i lalo o le tulafono fou ua fa'amaonia e avea ma vaega o le malosi fa'afouina a le peresetene Emmanuel Macron.

O le tulafono ua pasia e le Senate a Farani i le vaiaso nei, e mana’omia ai paka ta’avale o lo’o iai ma fou e iai le avanoa e le itiiti ifo i le 80 ta’avale e ufiufi i le la.

O i latou e umia paka ta'avale i le va o le 80 ma le 400 avanoa e lima tausaga e usita'ia ai faiga, ae o le au fa'atautaia o i latou e sili atu i le 400 e na'o le tolu tausaga.E le itiiti ifo ma le afa o le vaega o nofoaga tetele e tatau ona ufiufi i panels sola.

E talitonu le malo o Farani o le fua e mafai ona maua ai le 11 kigawatts o le malosi.

O le au faipule na muamua faʻaaogaina le pili i paka taʻavale e sili atu i le 2,500 sq mita aʻo leʻi filifili e filifili mo nofoaga e paka ai taavale.

O loʻo suʻesuʻeina foʻi e le au faipule Farani ni talosaga e fausia ai faʻatoʻaga lapopoa o le la i luga o fanua gaogao i ala tetele ma nofoaafi faʻapea foʻi ma fanua faʻatoʻaga.

O le sa avea muamua ma palemia o Peretania Liz Truss na manatu e poloka faatoaga sola o loo fausia i luga o fanua o faatoaga.

O le vaaiga o taavale paka i lalo o le paolo o panels sola e le masani ai i Farani.Renewable Infrastructure Group, o se tasi o le aufaipisinisi fa'apitoa fa'apolofesa lanu meamata, ua fa'afaigaluegaina i se paka ta'avale tele i Borgo i Corsica.

Ua lafo e Macron lona mamafa i tua atu o le malosi faaniukilia i le tausaga talu ai ma ia Setema na faalauiloa ai fuafuaga e siitia ai le alamanuia o malosiaga faafouina a Farani.Na ia asiasi atu i le atunuʻu muamua i fafo o le atunuʻu i fafo atu o le taulaga o Saint-Nazaire i le itu i sisifo ma faʻamoemoe e faʻavavevave taimi fau o savili ma paka sola.

O le gaioiga e oʻo mai aʻo suʻesuʻeina e atunuu Europa a latou sapalai malosi i totonu o le atunuʻu i le pa'ū mai le osofaʻiga a Rusia i Ukraine.

O faʻafitauli faʻapitoa ma le tausiga i luga o le malosi o le vaʻa faaniukilia a Farani ua faʻateleina ai le faʻafitauli aʻo faʻamalosia le faʻalapotopotoga a le atunuʻu EDF e tipi lana gaosiga i le taumafanafana ina ua vevela tele vaitafe Farani.

Ua fa'alauiloa fo'i e le malo se fa'asalalauga tau feso'ota'iga, "E taua uma taga", fa'amalosia tagata ta'ito'atasi ma alamanuia e tipi le fa'aogaina o le malosi, ma o moli o le Eiffel Tower o lo'o tape i le silia ma le itula na muamua atu.

O loʻo fuafua le malo o Farani e faʻaalu le € 45bn e puipuia ai aiga ma pisinisi mai le tau o le malosi.

Ile eseʻese i le Aso Lulu, na faʻasalalau ai e ScottishPower o le a faʻateleina lana faʻamoemoega e lima tausaga e faʻatatau i le £ 400m i le £ 10.4bn i le 2025. O le UK solar and windfarm developer e faʻamoemoe e faʻatupu 1,000 galuega i le isi 12 masina.

E le mafai ona toe lafi, ma e le toe faafitia.O le fa'avevela o le lalolagi o lo'o fa'aosoina ai le tele o le tau i se saoasaoa fa'ate'ia.O su'esu'ega a le Guardian talu ai nei na fa'aalia ai pe fa'afefea ona fa'atupuina e tagata le malepelepe o le tau o lo'o fa'atelevaveina ai le fa'alavelave o le tau i le lalolagi atoa.O tagata i le salafa o le lalolagi o loʻo maumau o latou ola ma mea e ola ai ona o le sili atu ona mataʻutia ma le tele o galu vevela, lologa, afi afi ma lamala e mafua mai i faʻafitauli o le tau.

I le Guardian, matou te le taofia le tuʻuina atu o lenei mataupu e suia ai le olaga le faanatinati ma le gauai e manaʻomia.E iai le matou vaega tele o tusitala o le tau i le lalolagi atoa ma e leʻi leva ona tofia se tusitala o le tau.

O lo tatou tutoatasi fa'atonu o lona uiga ua tatou saoloto e tusitusi ma fa'asalalau tala fa'asalalau e fa'amuamua le fa'alavelave.E mafai ona tatou fa'ailoa le manuia ma le toilalo o faiga fa'avae o le tau a i latou o lo'o ta'ita'ia i tatou i nei taimi faigata.E leai ni a matou tagata e umia sea ma e leai se pule piliona, na o le naunautaiga ma le naunau e tuʻuina atu lipoti maualuga i le lalolagi atoa, e saoloto mai faʻatau pisinisi poʻo faʻapolokiki.

Ma matou te saunia uma nei mea e leai se totogi, mo tagata uma e faitau.Matou te faia lenei mea ona matou te talitonu i le tutusa o faʻamatalaga.Ole numera tele o tagata e mafai ona latou siakiina mea faʻavaomalo o loʻo faʻatulagaina ai lo tatou lalolagi, malamalama i lo latou aʻafiaga i tagata ma nuʻu, ma faʻamalosia e faia ni gaioiga anoa.E mafai ona maua e le faitau miliona o tagata aogā mai le avanoa e maua ai tala lelei ma moni, e tusa lava po o le ā lo latou gafatia e totogi ai.


Taimi meli: Nov-11-2022