Jiangsu Caisheng New Energy Technology Co., Ltd.

Pa'u tau, 15 GW o le gaosiga o le la a Amerika, faiga TOPCon

O se lipoti lata mai a Wood Mackenzie o loʻo vaʻavaʻai i aga ma luʻitau i le faʻatupulaia o maketi a le la a Amerika, e aofia ai le gaosiga na faʻaosofia e le US Inflation Reduction Act.

Pa'u tau, 15 GW o le gaosiga o le la a Amerika, faiga TOPCon

Mai le pv magazine USA

O le US Inflation Reduction Act of 2022 e aofia ai le $370 piliona i tupe faʻaalu mo malosiaga faʻafouina ma fua o le tau.O le pili e aofia ai le silia ma le $60 piliona mofalegaosi falei luga o le laina eletise sapalai mama.O lenei tulaga iloga o tupe teufaafaigaluega o le ki lea i le ausiaina o le tuto'atasi o le gaosiga o Amerika ma le saogalemu o le malosi mama.

O se lipoti talu ai nei mai ia Wood Mackenzie o loʻo faʻaalia ai o le a tulimataʻia e le au atinaʻe, kamupani faʻatau faʻainisinia (EPCs), ma le au gaosi oloa mo taʻiala mai le US Treasury Department ma le IRS mo le faʻamalamalamaga ina ia mafai ai ona faʻataʻatia le atinaʻe fou o le la ma faʻafaigaluegaina i fale gaosi oloa fou. i totonu o le Iunaite Setete.

O le lipoti o loʻo vaʻavaʻai i faiga i lenei atinaʻe faʻatupulaia, e aofia ai le taulaʻi atu i TOPCon modules i luga ole heterojunction (HJT), tuputupu aʻe i le lalolagi faʻatau fale faʻanofo, faʻalauteleina o le gaosiga o masini, o le faʻamoemoeina o le pa'ū o tau o le la ma se vaʻaiga i luʻitau agai i luma .

TOPcon vs. PERC

TOPCon, lea e tu mo tunnel oxide passivated contacts, ua faamoemoe e outtrace heterojunction (HJT), ma o le lipoti a Wood Mackenzie o loʻo taʻua ai o le mono PERC "o le tekinolosi e faapaleni ai le matua ma le lelei", e faʻaalia ai o le TOPCon o loʻo i ai le maualuga maualuga o le tuputupu aʻe ona o le faagasologa. fa'aleleia ma le fa'asilisiliina o tau.

“O le PERCtekinolosi laupapao loʻo i ai foi se faʻaoga vave tele ma o le paleni i le va oi latou o le a faʻalagolago i le tasi e mafai ona faʻateleina lona lelei pe faʻaitiitia le tau vave nai lo le isi," Stefan Gunz, o le ulu o suʻesuʻega photovoltaics i Siamani Fraunhofer Institute mo Solar Energy Systems. (ISE), fai maipv mekasinii le tausaga talu ai.

Fai mai le au suʻesuʻe a Wood Mackenzie ua ausia e le TOPCon modules le 25% le lelei i le gaosiga tele ma e ono aʻe i le 28.7%

O le fa'aleleia o le gaosiga mai le mono PERC i le TOPCon o se tupe fa'afaigaluega faigofie ma taugofie, ma o lo'o fa'amauina e le au su'esu'e e mafai ona maua le 27% e mafai ona maua e ala i le fa'aleleia atili o u'amea ma manifinifi.Fai mai Wood Mackenzie o nisi tagata gaosi oloa o loʻo faʻamoemoeina le averesi o le mafiafia o le TOPCon modules e faʻaititia i le 20 μm i lenei tausaga i le 120 μm, lea o le a faʻaitiitia ai le tele o tau i le 2023.

O le Inflation Reduction Act o loʻo faʻamalosia ai le gaosiga o mea faʻapitoa a Amerika ona o le $ 30 piliona i lafoga o tupe maua faʻapea foʻi ma le $ 10 piliona tupe faʻaalu lafoga e fausia ai fale gaosi oloa mama.Wood Mackenzie o loʻo faʻamoemoe i le USgafatia gaosiga modulee sili atu i le 15 GW i le faaiuga o lenei tausaga.

O le fesili tele, e ui i lea, o le faʻamatalaga o "mea faigaluega i totonu o le atunuʻu", ma pe o lona uiga o loʻo faʻapipiʻiina modules i le Iunaite Setete, pe o mea uma e faia i le US.O le lu'itau mo le au fai fa'akomepiuta e toetoe lava a leai se wafer po'o le gaosiga o sela i totonu o le US, e ui lava o lo'o suia i fa'asalalauga lata mai a kamupani e aofia ai Qcells ma CubicPV.O le eseesega i le faʻamatalaga o mea i totonu o le atunuʻu "e mafai ona matua aʻafia ai le gaosiga o masini i le isi lima tausaga", o le tala lea a le lipoti.O loʻo faʻatatau e le au suʻesuʻe e toetoe lava 45 GWdc o faʻasalalauga fou o le a oʻo mai i luga ole laiga ile 2026.

Inverters, trackers

O le faʻamoemoeina o le tuputupu aʻe o le la i totonu o le US o le a faʻafefeteina i le sapalai filifili, faʻateleina le tuputupu aʻe i inverters ma trackers, faʻatasi ai ma isi vaega lagolago.O le lipoti a Wood Mackenzie o loʻo taʻua ai o suiga talu ai nei o faiga faʻavae, e aofia ai le EU's REPowerEU, Initia o le faʻatinoina o Production Linked Incentives (PLI) ma le US IRA, o le a faʻavavevaveina le vaetamaina o le la i nei atunuu, ma fesoasoani ai i atunuu e ausia a latou sini.

E tusa ai ma le lipoti, o le maketi inverter nofomau o le a tupu i le lalolagi atoa i le 2023. Faatasi ai ma le rooftop solar gaining momentum, aemaise lava i atunuu e pei o Initia ma Siamani, o le ai ai se faʻaleleia tutusa i le maketi mo microinverters, manoa inverters ma DC optimizers, le sili ona lauiloa inverter filifiliga mo fa'apipi'i luga o le fale.Aemaise lava, o manoa fesuia'i fa'atasi ma le tele o su'esu'ega eletise (MPPTs) o le a va'aia le fa'ateleina o maketi i le 2023.

O le a vaʻaia e tagata faʻatau fale le faʻateleina o le faʻaogaina o le atamai faʻapitoa i ana algorithms.Module-level power electronics (MLPEs) ma tasi-vase manoa inverters, e sili ona lauiloa i luga o le fale faʻapipiʻi la, o le a vaʻaia se 11% maketi faʻatau i uta inverter i le lalolagi atoa i le 2023. O le a faʻateleina le gaosiga o le Inverter faʻatasi ai ma taʻaloga tetele faʻaopoopo laina gaosiga ma tagata fou ulufale. auai i le maketi, ma o le tauvaga mulimuli ane o le a mafua ai le pa'ū tau mai le 2% i le 4% i le 2023.

O se lu'itau faifaipea mo le au gaosi mea fa'aliliu o le le lava lea o chips i le lalolagi atoa, lea e fa'amoemoe le au su'esu'e a Wood Mackenzie e fa'aauau i le 2023 ma fa'ama'a'a atu i le 2024. O le fa'aletonu ua mafua ai ona maua mai e le au gaosi mea meataalo mai le aufaipisinisi pito i lalo a'o le'i faia ni su'esu'ega malosi i totonu o le fale. ina ia mautinoa o latou inverters' lelei, lelei ma le ola umi.Fai mai Wood Mac o le a le pa'u le tau o le inverter se'ia o'o i se taimi mulimuli ane o lenei tausaga.

O lo'o fa'atelevaveina le gaosiga o masini siaki i totonu o le atunu'u i le tele o vaega o le lalolagi ona o fa'aosofiaga a le malo fa'apea fo'i ma fa'afitauli fa'aletonu na a'afia i le fa'ama'i COVID-19.Fai mai le au suʻesuʻe a Wood Mackenzie, o le a pa'ū tau o le tracker i Initia ma Amerika.Latou te faʻamoemoe e sili atu le mautu i le sapalai uʻamea i le US ma Initia, aemaise lava i le faʻalauteleina o le gaosiga o uʻamea.Ae ui i lea, o Europa, o le a feagai pea ma se le paleni i le maketi uamea.Talu ai e sili atu i le 60% o le tracker composition o le uamea, o lenei toe faʻaleleia i le manaʻoga uʻamea o le a mafua ai le faʻateleina o le tauvaga i sea maketi maketi mo tagata faʻatau, fai mai le au suʻesuʻe a Wood Mackenzie, ma faʻamoemoe o le 2023 tau mo trackers o le a pa'ū i le 5% i le Iunaite Setete, Pasila ma Saina.

Tau o le la

O tau o tupe fa'aalu o le a fa'aauau pea ona pa'u, fa'aosoina i se vaega e ala i le fa'ateleina o le fa'aogaina o modules TOPcon.O lo'o fa'amoemoe foi le au su'esu'e a Wood Mackenzie e fa'aitiitia le tau o le polysilicon i lenei tausaga ma latou fa'atatauina o lo'o iai300 GWole malosi ole lalolagi ole a o'o ile 900 GW ile faaiuga ole 2023.

"Matou te vaʻai e sili atu i le 1 miliona Mt le faʻalauteleina o le polysilicon o le a oʻo mai i luga ole laiga i le 2023. O le tele o le gafatia fou o le a i Saina.Ae ui i lea, matou te talitonu o le tusa ma le 10% o loʻo fuafua e i fafo atu o Saina e mafai ona faʻatonuina se tau faʻatau aua atonu e leai se totogi ma isi faiga faʻavae lamatiaga.

Ole lu'itau o lo'o fa'aauau pea ole le mautonu ile tau o tau o le tau o le antidumping/countervailing (AD/CVD).Faatasi ai ma le US Department of Commerce ua faamoemoe e faalauiloa lana faaiuga mulimuli ia Me 2023, ua fuafuaina e Wood Mackenzie o tiute e mafai ona amata mai le 16% i le 254% e faavae i le atunuu na tupuga mai ai.O le faaiuga muamua, na tatalaina ia Tesema 2022, na maua ai kamupani vaega 1, e pei o Trina, BYD, Vina (o se iunite o Longi) ma Canadian Solar, e faʻafefe ai le tau a Saina.O le faʻaiʻuga muamua na faʻamalo ai Hanwha ma Jinko lea o le a maua ai se mapusaga i avanoa avanoa i le 2023.

I totonu o le Iunaite Setete, o le a faʻaauau pea ona taulaʻi atu le au atinaʻe i manaʻoga o le IRA, e aofia ai le totogi o loʻo i ai nei ma faʻaopoopoga o ponesi i totonu o le atunuʻu mo galuega faʻavae aoga amata fausia i le 2023. Mo poloketi e maua ai le 30% atoa o tupe faʻaalu lafoga poʻo le lafoga o gaosiga. aitalafu, o galuega uma e sili atu i le 1 MWac e tatau ona totogi i ana tagata faigaluega se totogi masani ma fa'atūina se polokalame aperenitisi.

I totonu o Europa, o le REPowerEU policy e faʻamoemoe e faʻapipiʻi le 320 GW o le solar PV i le 2025 ma le 600 GW i lalo o lana fuafuaga a le EU solar energy.Ina ia ausia nei sini mataʻutia, e manaʻomia le fausiaina o se fale gaosi oloa malosi i totonu o le itulagi.O le European Solar Photovoltaic Industry Alliance fou, o le a fausia se faʻavae e fesoasoani i le faʻamautuina o tupe mo le gaosiga ma faʻalauteleina suʻesuʻega ma faʻafouga i tekonolosi faʻaoga, faʻatasi ai ma isi tekinolosi zero-carbon.

O se luitau mulimuli iPV gaosigai Europa, e tusa ai ma le au suʻesuʻe a Wood Mackenzie, o le tauvaga tau mai le itulagi o le APAC ona o le maualuga o le tau o le malosi, galuega ma meafaitino, ae e mafai ona manuia mai tagata faʻatau e naunau e totogi se tau mo tekinolosi sili atu ma manino i le sapalai filifili.


Taimi meli: Ian-29-2023