Jiangsu Caisheng New Energy Technology Co., Ltd.

Po'o galue au paneta sola?

信图片_20230413102829

O le tele o tagata e ona le la e itiiti lava se manatu pe a lelei le faiga o le solar photovoltaic (PV) i luga o latou taualuga.

O se suʻesuʻega a le sui o le CHOICE i le 2018 na maua ai e tusa ma le tasi i le tolu i latou o loʻo iai le solar PV system na feagai ma faʻafitauli i a latou masini, ma le 11% o loʻo lipotia mai o le latou masini e faʻaitiitia le malosi nai lo le faʻapipiʻiina na taʻu atu ia i latou, ma 21% fai mai latou te le iloa. pe o fa'atino lelei pe leai.

Solar PV system e mafai ona fa'afefe lemu mo le tele o tausaga e aunoa ma se fa'afitauli, ae o fa'amaumauga o lo'o i luga o lo'o fa'aalia ai e le o se mea e masani ai mo se fa'afitauli e le mailoa e tau ai lau tupe.Afai e te le o mautinoa pe o le a lou leleipaneta o lao lo'o galue, mulimuli i laasaga faigofie nei e ono e fai ai se siaki fa'alesoifua maloloina vave o lau tino.

Laasaga 1: Aua le fa'alagolago i lau pili eletise

E masani ona fa'alagolago le au fai PV i le latou pili o le eletise e fa'ailoa ai so'o se fa'afitauli i le la, ae matou te fautua e fa'asaga i lea tulaga.

O le mafuaaga lea:

  • O lau pili e mafai ona oʻo mai i masina taʻitasi, pe taʻi kuata;afai e le lelei lau sola, o se taimi umi lena e te leiloa ai se tupe.
  • O lau pili e masani lava ona fa'aalia ai le tele o le paoa na e auina atu i fafo i le fa'asologa, ma le tele na e fa'atau mai le fa'asologa.O le a le fa'aalia ai le tele o le malosi o le la na gaosia i le aofa'i, po'o le tele o le eletise na e fa'aogaina i lou fale.
  • O le aofa'i o le malosi e fa'atupuina e au paneta sola e suia mai lea aso i lea aso ma lea vaitau i lea vaitau, e fa'atatau i mea e pei o le ufitia o ao ma le aofa'i o itula o le susulu o le la.Ma o le aofaʻi o le malosi e te faʻaaogaina i le fale e mafai foi ona eseese tele mai lea aso i lea aso.O le mea lena e faigata ai ona faʻatusatusa le tasi pili i le isi ina ia iloa ai le lelei o au paneta sola.

Aotelega, e ui o lau pili eletise o loʻo tuʻuina atu ai se taʻiala faigata, e le o se auala sili lea e siaki ai le soifua maloloina o lau PV solar.

Laasaga 2: Su'e i luga - o iai se paolo po'o palapala i luga ole laulau?

Tu i tua ma va'ai i lau 'ele'ele o le la.Pe mama ma iila, po o le lemu ma palapala?

Le palapala ma isi palapala

E le masani ona fa'afitauli le palapala pe a timu masani e fufulu ai laulau.Peita'i, so'o se fa'aputuina o le pefu, sua o la'au, otaota manu po'o lichen o le a fa'aitiitia ai le gaosiga o paneta ma e ono fa'aleagaina ai mo se taimi umi.Fuafua e tu'u atu i lau paneli se fa'agaau mai le eleele pe a le'i timu mo sina taimi.Afai e le malolo le palapala, fa'a faigaluega se konekarate ma meafaigaluega saogalemu e fa'amama mo oe.

Manatua: Matou te le fautuaina le faʻaaogaina o se apefai poʻo le alu aʻe i luga o le taualuga e faʻamamā ai oe lava.O le pa'u mai le maualuga ose mafua'aga masani o manu'a i Ausetalia, ma e afe ma afe e ulufale i falema'i i tausaga uma mo lea mafuaaga.O loʻo e feagai foʻi ma meafaigaluega eletise maualuga i luga, ma e ono i ai se lamatiaga o le faʻaleagaina o paneta.

Laasaga 3: Va'ai i lefesuia'i– e iai se moli mumu pe lanu meamata?

O le tele o tagata e ana le la e le fa'alogo lava i la latou inverter, ae o le matou su'esu'ega na maua ai e 20% o tagata su'esu'e o lo'o iai ni fa'afitauli.Ona o le inverter o le vaega pito sili ona lavelave ma galue malosi i lau masini PV sola, e le tatau ona faate'ia e masani lava o le vaega muamua e le manuia.

E taua le iloa o le uiga moni o faailo i lau inverter.E tatau i le tagata fa'apipi'i ona tu'uina atu fa'atonuga ia te oe, ae e mafai lava ona e su'eina i luga o le upega tafa'ilagi a le tagata gaosi mea.

O se auala faigofie e siaki ai le soifua maloloina o lau masini o le vaʻavaʻai lea i le lanu o moli o loʻo susulu i luga o le atigipusa i se aso susulu, lea e tatau ona pisi le masini e gaosia ai le malosi o le la.

O le moli lanu meamata i luga o lau inverter o lona uiga o loʻo galue lelei lau masini.O le moli mūmū po'o le moli i le ao o lona uiga o lo'o iai se fa'alavelave po'o se fa'aletonu

Laasaga 4: Va'ai fa'amaumauga a lau faiga

E lua auala e maua ai fa'amatalaga e uiga i le fa'aonaponei o le la PV fa'aogaina mai le inverter - i luga o le mata fa'atekinolosi (pe a iai), ma ala i se fa'amatalaga i luga ole laiga e feso'ota'i ma lau inverter.

O fa'amaumauga i luga ole laiga ma kalafi e sili atu ona au'ili'ili ma faigofie ona malamalama ma fa'atusatusa i au faiga fa'amoemoeina fa'atinoga.E mafai ona latou tu'uina atu ia te oe le kWh fa'alemasina ma le tausaga.

O le a le uiga o na fuainumera i luga o le lau o le inverter?

O faʻamatalaga i luga o le mata o le inverter e le aoga tele, ae tatau ona mafai ona tuʻuina atu ia te oe ni fuainumera se tolu:

  • Ole numera ole kilowatts ole eletise o lo'o tu'uina atu i lou fale ma/po'o le fa'asologa i lena taimi i le taimi (i le kW).
  • Ole aofa'i ole kilowatt itula ole malosi na maua mai ile aso (kWh).Siaki lenei mea pe a goto le la mo le aofaʻi o le aso.
  • Ole aofa'i ole kilowatt itula ole malosi na maua ile aofa'iga talu ona fa'apipi'iina (kWh).

Malosi po'o le malosi?

A talanoa e uiga i le eletise, o le eletise o le fua lea e tuʻuina atu ai le eletise i soo se taimi, ma e fuaina i watts (W) poʻo kilowatts (kW).Ole malosi ole aofa'i ole eletise na tu'uina atu pe fa'aaoga mo se vaitaimi, ma e fua ile watt itula (Wh) po'o kilowatt itula (kWh).Afai e maua e au paneta sola le 5kW le malosi, ma fai lena mea mo le itula e tasi, o le a latou maua le 5kWh o le malosi.


Taimi meli: Apr-13-2023